Als de dood voor de dood op school? Verlies en verdriet in theorie en praktijk op de basisschool. - Bleukx, Geertje; De Clerq, Saskia; Habils, Kristl; Somers, Patrik; Finck, Wim (Mechelen Leefsleutels, 2002)
Dit dossier sluit aan bij de educatieve programma's Toeka en Miembo. Dit boekje wil leerkrachten, directies en CLB-medewerkers informeren over dood en rouw, velies en verdriet, om duidelijk te maken welke verantwoordelijkheid zij hierin kunnen opnemen. De activiteitenbundel biedt een aantal werkvormen per leeftijdsgroep binnen drie contexten: het thema dood, als doodgewoon thema; het crisismoment tussen een overlijden en de uitvaart; het verwerken van een verlies, het omgaan met rouw. Net zoals bij Toeka en Miembo wordt in dit dossier veel aandacht besteed aan de begeleidersstijl. (Bron: covertekst)
Dit dossier sluit aan bij de educatieve programma's "Toeka" en "Miembo".
LO
Keywords: Schoolbooks - Didactic material