Levensrituelen het huwelijk. - Burggraeve, Roger S.D.B. 1942-; Cloet, Michel; Dobbelaere, Karel; Leijssen, Lambert (Leuven Universitaire pers Leuven, 2000)
Wat is de originaliteit van de christelijke visie op relatie en huwelijk? In dit boek gaat een multidisciplinair team op zoek naar de achtergronden van de christelijke visie, zoals ze door de Kerk vroeger en nu is voorgestaan, en dat zowel op historisch, volkskundig, sociologisch, bijbels-theologisch, ethisch, liturgisch-sacramenteel, spiritueel, pastoraal als kerkjuridisch vlak. (KADOC)
Bibliogr.
Keywords: Marriage; Marriage -- Religious aspects&delete& -- Christianity; 265.5 -- Huwelijk; 392.4/.5 -- Verloving. Huwelijk. Huwelijksgebruiken. Partnerkeuze. Polyandrie. Polygamie. Monogamie