De islam in België bedreiging of verrijking? - Van den Broeck, Omar Luc (Antwerpen Manteau, 2002)
In dit boek vertelt de auteur heel duidelijk over het islamitische geloof. Hij legt uit wat de islam werkelijk inhoudt, hoe het extremisme geïnterpreteerd kan worden en gaat in op de geschiedenis van deze godsdienst. De rol van de vrouw komt uitgebreid aan bod evenals de invloed van het geloof op het dagelijkse leven en de intermenselijke relaties. Ook de plaats van de islam in de Belgische samenleving is een belangrijk onderwerp in dit boek. Als tot de islam bekeerde westerling heeft de auteur een originele kijk op de overeenkomsten en de verschillen tussen de westerse en de oosterse beschaving.
Keywords: 297 <493> -- Islam. Mohammedanisme--België