De Islam kritische essays over een politieke religie. - van Rooy, Sam.; Van Rooy, Wim 1947- (Brussel ASP, 2010)
In deze bundel laten binnen- en buitenlandse wetenschappers en essayisten hun licht schijnen over de vele facetten van de islam. Wie de essays leest zal er niet onderuit kunnen stelling te nemen in een debat dat een apocalyptische scheiding der geesten teweeg heeft gebracht.
Sharia en jihad versus vrijheid en vrede Jansen, Hans p. 415-434
Keywords: Islam and politics