Constructief bijbellezen zelfstandig en actief in de bijbel lezen : een semiotische methode. - Maas, Jacques; Tromp, Nico. (Hilversum Gooi en Sticht, 1987)
Door de hier voorgestelde leeswijze worden gewone lezers geactiveerd. Ze volgen niet passief de veelzijdige uitleg van een expert, maar hanteren zelf de instrumenten die nodig zijn om betekenisfacetten uit de teksten naar voren te doen komen. Deze leeswijze is een semiotische manier van benaderen die - een boeiende ervaring - bijbelteksten tot leven brengt.
Keywords: 22.06 -- Bijbel: exegese; hermeneutiek