Het Lucasevangelie onder de loep opbouw, stijl en theologie - Riemersma, Nico (Bilthoven Skandalon, 2018)
Het Lucasevangelie onder de loep' brengt de hoogstaande literaire vorm en de rijke theologische inhoud van het Lucasevangelie aan het licht. Deze nauwgezette manier van lezen zorgt voor een dieper tekstbegrip. 0Dit boek bevat enerzijds thematische hoofdstukken: over de opbouw van het evangelie, de parallellen die Lucas trekt tussen o.a. Johannes en Jezus, maar ook over onderwerpen als barmhartigheid, de navolging en het reismotief. Daarnaast zijn er hoofdstukken die specifiek ingaan op scènes uit dit evangelie: wonderverhalen, gelijkenissen en sleutelpassages.
Keywords: 226.4 -- Evangelie volgens Lucas -- Evangile de S. Luc