Johannes aan het woord. - Danneels, Godfried; Vanriet, Jan (Antwerpen Halewijn, 2003)
Met 'Johannes aan het woord' wil kardinaal Danneels de lezer op weg zetten om het Johannesevangelie op een zeer bijzondere manier te lezen. Want de Schrift is niet alleen bestemd om te begrijpen, maar ook om ervan te leven, om ons hart te doen branden, zoals bij de leerlingen van Emmaüs. De auteur volgt daarbij de leeswijze van de lectio divina. Eerst moet je de tekst aandacht lezen, langzaam, lettend op elk woord. Dan volgt de meditatio, het 'herkauwen' van de tekst aan de hand van een bescheiden commentaar. (Bron: covertekst)
Keywords: 226.5 -- Evangelie volgens Johannes