Vertel me over Jezus bijbelse verhalen voor jonge kinderen. - Rabijns, Bob; Vanloo, Riet.; Westerduin, Anne; Poelmans, Katleen (Averbode Altiora, 2002)
Hoe stellen kinderen zich de figuur van Jezus voor? Hoe kun je over God spreken zonder Hem tekort te doen? In dit boek doen de concrete verhalen recht aan het kind én aan de Bijbel. De verhalen in dit boek komen voornamelijk uit het Lucas-evangelie. We tonen belangrijke flitsen uit het leven van Jezus, verwerkt in het hedendaagse verhaal van Ben en Mien, die luisteren naar opa Luk, en hem belangrijke levensvragen stellen. De antwoorden op die vragen worden gesuggereerd vanuit bijbels perspectief.
Dit boek is een lees-, vertel- én leerboek. De taal is kindvriendelijk maar niet kinderachtig.
LO
Keywords: Schoolbooks - Didactic material