Het geld van de kerk. - Delbeke, Gerard O.P. 1936- (Leuven Davidsfonds, 2002)
Dit boek voedt het publieke debat over de kerkelijke gang van zaken met correcte informatie. Het geeft een verhelderende kijk op de interne financiële keuken van de Kerk. Een terugblik van Jezus over Napoleon, tot op vandaag.
Keywords: Catholic Church -- Belgium -- Finance; 259 -- Administratie van de parochie: kerkfabrieken; kerkmeesters; doopregisters; koster; 26 -- Ecclesiologie. De Kerk:--theologisch; 282 <493> -- Katholieke Kerk. Rooms-katholieken--België; 336 -- Financien. Openbare financien. Bank- en geldwezen --(internationale financien zie {339.7}); 348.42 -- Kerkelijk vermogensrecht. Revenus. Prebenden. Beneficieen--(canon 1409-1551)