Uw moeder was weer erg in de war vandaag. - van Rijsdijk, Mink. (Kampen Kok)
Er gebeurde iets met de moeder van Mink van Rijsdijk, zij stierf niet, maar bleef leven na een zware hersenbloeding. De auteur heeft de moed gehad te schrijven over het ziekteproces vanhaar moeder, die eerst in een ziekenhuis, daarna in een verpleegtehuis werd opgenomen.
Hoe zij als dochter meeleed, in paniek raakte en kracht vond, heeft ze zonder mooischrijverij weergegeven.
Er was ook onnodig lijden, dat soms fel, soms bijna koel wel geregistreerd. Het gaat in dit boekje niet alleen over de ontluistering en het lijden van een oudere vrouw. Belangrijk zijn vooral de reacties van gezonde mensen op dat aftakelingsproces.