Vlamingen zijn fatsoenlijke mensen. Over de verhouding tussen allochtonen en autochtonen - Peeters, Jaak. (Kalmthout Pelckmans, 2014)
Het debat over de verhouding tussen allochtonen en autochtonen wordt sinds lang doorkruist en misvormd door taboes en ideologische vooringenomenheid. Bovendien is er een sfeer waarbij de autochtonen als vanzelf in de positie van beschuldigde terecht zijn gekomen. De kern van Peeters onderzoek wijst uit dat de modale Vlaming helemaal niet de racist is waarvoor velen hem laten doorgaan.