Met rituelen het leven spelen initiatie - welkom - dank - verzoening - feest. - Verhelst, Marcel; Benoit, Mimi; Buekenhout, Pol; De Kesel, Ignace; Dumon, Donaat; Ramon, Frans; Vandeburie, Regien; Van Parijs, Wim; Weyts, Joris; KSJ. (Antwerpen Patmos, 1988)
Dit boek wil de lezer binnenleiden in de wereld van rituelen rond vijf grote thema's : initiatie, verwelkoming, dank, verzoening en feest. Na een inleiding die moet toelaten de rituelen te herkennen of opnieuw te ontdekken, volgen zorgvuldig gekozen leesteksten, liederen, gedichten, gebeden en cursiefjes die elk thema uitvoerig en op boeiende wijze toelichten. Tenslotte biedt het ook talrijke suggesties die een aanzet betekenen of inspirerend werkden bij het zelf opstellen van rituelen (bvb. bij de verwelkoming van nieuwe groepsleden, bij het bedanken van medewerkers, bij de verzoening na een conflict, bij een verjaardagsfeestje, enz.).
Keywords: 394 -- Ritueel. Openbaar leven. Maatschappelijk leven. Banketten. Volksfeesten. Carnaval. Spelen. Dansen. Optochten. Jaarmarkt. Kermissen. Ruiterfeesten; 264 -- Liturgie; 265 -- Sacramenten:--algemeen