Lucas aan het woord - Hoet, Hendrik; Vanriet, Jan (Antwerpen Halewijn, 2000)
Het evengelie van Lucas is een boek voor mensen die van het leven houden. Meer dan de andere evangelies is het een reisverhaal: voor pelgrims op zoek naar een ontmoeting met de Heer Jezus. Nog op een andere manier is dat Lucasevengelie speciaal: het krijgt zijn vervolg in een tweede boek, Handelingen van Apostelen. (Bron: covertekst)