Hoop doet leren : Aanzet tot een pedagogie voor katholieke dialoogscholen - Katholiek onderwijs Vlaanderen (Antwerpen Halewijn, 2019)
In katholieke dialoogscholen is er plaats voor iedereen. De hoop op een duurzame, rechtvaardige en gastvrije samenleving doordesemt er onderwijs en vorming. De hoop toont zich in elke klas, op elke speelplaats, in elke school. Zij wordt zichtbaar in de generositeit van leraren, in de verbeelding van leerlingen, in de visie van schoolleiders. Die hoop laat mensen leven, doet mensen leven.