Geweld, God, Bijbel - Ausloos, Hans (Averbode Uitgeverij Averbode, 2019)
Geweld en religie lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden.De Bijbel, het ‘Heilige boek’ waarop joden en christenen zich baseren, schuwt geweld geenszins. Zowel God als mens worden er vaak gewelddadig en wraakzuchtig in gepresenteerd.In dit boek geeft Hans Ausloos een boeiend beeld van het Bijbelse geweld. Bovenal reikt hij leessleutels aan om het geweld in de Bijbel op een genuanceerde en verantwoorde wijze te duiden.