Erkenning, identiteit en verschil multiculturalisme en leven met culturele diversiteit. - van Leeuwen, Bart (Leuven Acco, 2003)
Dit boek biedt een kritische als ook helder geschreven studie over de problematiek van het multiculturalisme, waarbij de auteur zowel oog heeft voor de ethisch-filosofische dimensie als voor de existentiële dimensie van de multiculturele samenleving.
Erkenning van dialogische zelf - Oordelen, openheid en etnocentrisme - Honneth's erkenningstypologie en moraalfilosofie - Respect en immanente rechtvaardiging - Een formele erkenning van verschil - Is multiculturalisme essentialistisch - Common sense en ervaring van culturele vreemdheid
Keywords: Multiculturalism