Tussen man en vrouw : een groeiboek voor gehuwden. - Faseur, Geert S.J. 1961- (Tielt Lannoo, 2000)
Het huwelijk als duurzame samenlevingsvorm ligt vandaag van diverse kanten onder vuur. Trouwen is niet langer de vanzelfsprekende keuze voor mensen die elkaar graag zien. Het aantal echtscheidingen stijgt en de geslaagde huwelijken waarin man en vrouw samen oud worden, schijnen eerder uitzondering dan regel te zijn. Terzelfdertijd lijkt trouwen weer volop 'in'. Diep in hun hart koesteren velen de wens levenslang met één partner verbonden te blijven. Echtgenoten worden vandaag meer dan ooit uitgedaagd om bij de invulling van hun huwelijksproject zelf creatief te zijn. Zij staan voor de opgave om aan hun relatie een zin te geven die haar kan helpen dragen.
Tussen man & vrouw bestaat uit vijf delen, die evenveel herkenbare aspecten behandelen van het huwelijksleven: de machtsverhouding en de communicatie tussen de partners; het broze evenwicht tussen het beroeps- en het gezinsleven; de lichaamsbeleving en de seksualiteit, conflicten die in extremis op scheiding kunnen uitdraaien; en ten slotte de vraag hoe ouder wordende koppels, die getekend zijn door de jaren en hun gemeenschappelijke geschiedenis, uiteindelijk samen tot de vervulling van hun leven kunnen komen.
Keywords: 253:392.3 -- Pastoraal in gezin en familie. Pastoraal bij echtscheiding; 392.4/.5 -- Verloving. Huwelijk. Huwelijksgebruiken. Partnerkeuze. Polyandrie. Polygamie. Monogamie