Zoals uw hemelse vader parabel voor de oudste broer. - Hoet, H.. (Antwerpen Halewijn, 1999)
Dit boek bekijkt de parabel van de verloren zoon vanuit het standpunt van de 'andere zoon'. De terugkomst van zijn broer daagt hem uit afstand te nmen van de eigen zekerheden. En dat blijkt niet makkelijk. Maar wie bedoelde Jezus met de figuur van de hardleerse 'rechtschapen' zoon? De handelingen van de apostelen helpen ons een eind op weg. Jezus' logica blijft verrassend en actueel. (Bron: covertekst, bewerkt)