Zoals eens op de weg naar Emmaüs Handboek voor catechetiek - Bulckens, Jozef 1930- (Leuven Acco, 1994)
Dit handboek voor catechetiek stippelt in een eerste deel de grondlijnen uit van een eigentijds catechetisch handelen. Na een overzicht van verschillende gestalten van de catechese in de kerkgeschiedenis worden de mogelijkheidsvoorwaarden om God vandaag ervaarbaar ter sprake te brengen, onderzocht. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat het catechetische gebeuren een veelvormige inhoud kent en zich afspeelt op verschillende en complementaire plaatsen van geloofscommunicatie. In een tweede deel komen enkele belangrijke opgaven van het catechetische handelen aan bod; interrelatie tussen hedendaagse situaties en christelijke traditie, bijbel en catechese, geloofsverwoording en catechismustaal, morele vorming in christelijk perspectief. Op tal van praktijkgevallen wordt theoretisch gereflecteerd en theoretische reflecties krijgen een praktisch-handzaam vervolgverhaal.
Keywords: 268 <035> -- Catechese. Godsdienstonderwijs--Grote handboeken. Compendia; 268 -- Catechese. Godsdienstonderwijs