De zinzoekers. - Vranckx, Jos (Leuven Davidsfonds, 1993)
(Bron: covertekst)
Vroeger gaf God diepere zin aan het leven, nu gaapt de kloof van ontreddering en zinloosheid. De ondraaglijke lichtheid van het bestaan wordt ingevuld door een bonte verscheidenheid aan ideeën, stromingen en ervaringen. Jos Vranckx toont de talloze manieren waarop mensen zin zoeken: van antroposofie en hooliganisme tot moederschap en <New-Age>, van fitness en reïncarnatie tot erotiek en zielshulp, van magie en drugs tot Madonna en mystiek, van sekten en sport tot diëten en nihilisme.
Keywords: Christianity -- 20th century; New Age movement; Spiritual life -- History of doctrines -- 20th century; 298.9 -- Recente niet-christelijke of afgeleid-christelijke religies; New Age