Islam ... vreemd? - Platti, Emilio Giuseppe Angelo O.P. 1943- (Averbode Altiora, 1996)
Islam geeft de westerse mens meer dan ooit de indruk volslagenvreemd te zijn. dat vreemde heeft twee polen : het fascinerende en het weerzinwekkende, de droom en het schrikbeeld, het exotische en het vijandelijke ... Het vreemd-zijn voedt ook de polarisaties.
Keywords: 297 -- Islam. Mohammedanisme