Wie is die Jezus? - Depoortere, Kristiaan; Hrubý, František; Hundertwasser (Tielt Lannoo, 1996)
Dit boek is geen biografie van een overledene, wel het verhaal van een overlevende. Het bevat heel wat recente, maar ook eeuwenoude informatie over Jezus. Het geeft een gedeeltelijk antwoord op de vraag: `Wie zeggen de mensen dat Ik ben?' Met de auteur volgen we de chronologische lijn van de geboorte van Jezus tot zijn dood en verrijzenis. We lezen over enkele centrale thema's, zoals de Bergrede, of hoe Jezus bidt, wat zijn machtige daden betekenen, hoe de strikken van het conflict zich rond Hem samentrekken, hoe Hij de Geest geeft. De centrale vraag in dit boek blijft echter: `Wat kan Jezus voor ons leven betekenen? Wat zou er veranderen als ik voortaan leefde alsof Jezus wel bestond?' (Bron: covertekst)
495,-BEF
Keywords: 232.36 -- Navolging van Jezus Christus. Imitatio Christi