Dag en nacht een spiritualiteit vanuit de medische ervaring. - Desmet, Marc 1956-; Missant, Frank (Tielt Lannoo, 1996)
Marc Desmet is arts en jezuïet : hij studeerde zowel filosofie en theologie als geneeskunde. Sinds 1992 is hij o.m. palliatieve arts te Hasselt. In dit boek beschrijft hij in verschillende stappen het werk van een arts. Bij elke stap stelt hij vragen en hij wijst op de ideale manier waarop een arts dit of dat kan doen. Daar vindt hij de binding met het evangelie, met de levende God, met Jezus Christus. Het is treffend hoe de auteur het medische werk enerzijds weet te ontleden en te ondervragen, en anderzijds weet te verbinden met het christelijke geloof. In die zin richt dit boek zich tot een breed publiek, want voor alle beroepen kan men gelijkwaardige vragen stellen en bindingen leggen. Het boek is helder geschreven, kon misschien iets beknopter, maar is alleszins een oorspronkelijke belichting van het werk van een arts. Mooie uitgave
Keywords: 253:362.1 -- Pastoraal voor zieken, ouderen en stervenden