Mercator de man die de aarde in kaart bracht. - Crane, Nicholas; den Bekker, Jos. (Amsterdam Ambo, 2003)
Dit boek vertelt het unieke levensverhaal van de Nederlands-Vlaams-Duitse grondlegger van de cartografie. De auteur biedt bovendien een schitterend beeld van een tijd van ontdekkingen en ongekende wetenschappelijke en culturele bloei.
Mercator : the man who mapped the planet. - London : Weidenfeld, 2002
Keywords: 912 <09> <493> -- Cartografie. Kaarten. Plattegronden. Atlassen--Geschiedenis van ...--België; 929 MERCATOR, GERARDUS -- Biografie. Genealogie. Heraldiek--MERCATOR, GERARDUS