Teder asiel een moeder oog in oog met de kanker van haar dochter. - Gelaude, Kris.; Eycken, Joke. (Tielt Lannoo, 2000)
Teder asiel kreeg als ondertitel : 'een moeder oog in oog met de kanker van haar dochter'. In 11 hoofdstukken beschrijft de auteur het verloop van de ziekte, vanaf de aankondiging tot de dramatische kerstperiode van, waarschijnlijk 1996. Daarna is de situatie verbeterd zodat met voorzichtig optimisme vooruit kan worden gezien. Op de vraag of "zulke dingen geschreven moeten worden", geeft de schrijfster in het laatste hoofdstuk een antwoord.