Mag het iets meer zijn? Jongeren over leven, geloven en dromen - Zwaenepoel, Tom (Tielt Lannoo, 2018)
In dit boek wordt onderzocht welke rol het geloof in het leven van jonge mensen kan spelen. Wie of Wat is God voor hen? Is Hij louter de verpersoonlijking van ethische waarden of is er ook sprake van een persoonlijke Godsrelatie? Hoe staan jongeren tegenover de Bijbelverhalen, het gebed en de Kerk? Welke verwachtingen hebben leerlingen van godsdienstlessen? Beschouwen ze de toenemende aanwezigheid van moslimjongeren als een uitnodiging tot dialoog of als een bedreiging van de eigen identiteit? Hoe kan de Kerk überhaupt het geloof dichter bij de jongeren brengen? Kortom: mag het iets meer zijn?Behalve jongeren komen in dit boek ook volwassenen aan het woord die verbonden zijn met de wereld van opgroeiende jongeren en jong volwassenen. Hilde Crevits, Sven Gatz, Rik Torfs, Anne De Paepe, Lieven Boeve, Raymonda Verdyck, schooldirecties en godsdienstleerkrachten spreken over hun verwachtingen en bezorgdheden. Ook alle Vlaamse bisschoppen, jeugdbewegingen, jongerenpastoraal, geloofsgemeenschappen en vertegenwoordigers van onder meer De Ark Gemeenschap, Estas, Yot, Ode werden gepolst naar hun kijk op jongeren.