Matteüs aan het woord. - Maenhoudt, Peter; Vangheluwe, Roger; Vanriet, Jan (Antwerpen Halewijn, 2001)
In het Nieuwe staat Matteüs' evangelie vooraan. De Bergrede maar ook andere teksten en verhalen die Matteüs over Jezus optekende, klinken dan ook bijzonder vertrouwd. Toch mag die bekendheid ons niet in slaap wiegen. De zorgen en vragen die de evangelist in zijn gemeenschap aanvoelt, komen immers meer dan eens de rust van zijn verhaal verstoren. (Bron: covertekst)
Keywords: Bible. -- Criticism, interpretation, etc