Dansen om te leven over Afro-Braziliaanse cultuur en spiritualiteit. - Milder, Marieke; Guadeloupe, Francio (Heeswijk Dabar-Luyten, 1999)
Zwarte Brazilianen, mensen met één of meerdere voorouders die als slaaf naar Brazilië zijn gekomen, hebben een geschiedenis van pijnlijke onderdrukking, waarvan zij de sporen ook nu nog met zich meedragen. Tegelijk hebben zij van hun voorouders een veerkracht meegekregen, die het hen mogelijk maakt te overleven. Bron van hun kracht is de religie van de Orixás. In de Afro-religies dansen de zwarten om in contact te komen met het goddelijke, waardoor zij kracht krijgen in hun dagelijkse strijd om meer mens te worden. (bron: covertekst)