De atlas van de Bijbel. - Braybrooke, Marcus; Harpur, James; De Neve, Katrien; Denaux, Adelbert; Hutchins, Roger; Keenes, Thomas; Smythe, Malcolm; Paré, Duncan (Tielt Lannoo, 1999)
Driedimensionale reconstructies van steden en gebouwen brengen de bijbelse wereld tot leven en werpen een verhelderend licht op de verhalen die aan de basis liggen van de grote joodse en christelijke religies.
De belangrijkste bijbelverhalen worden in de context van hun tijd en plaats gezet.
Met de resultaten van recente archeologische vondsten.
Keywords: 912:22 -- Kaarten. Atlassen: de bijbel