Het heiligenboek levenswijsheid van honderd en enige heiligen. - Zwaenepoel, Tom. (Tielt Lannoo, 2008)
Het Heiligenboek vertelt over 100 heiligen: sterke figuren uit de kerkgeschiedenis die door hun radicale levenswijze ook voor lezers van vandaag inspiratie bieden om anders en beter te leven. Met aandacht voor enkele figuren uit ons land zoals Damiaan de Veuster, Edward Poppe en Jan Berchmans Wereldwijd is de belangstelling voor heiligen bijzonder groot. Bovendien worden in de komende maanden heel wat heiligen herdacht: in 2008 is het 150 jaar geleden dat Maria aan Bernadette in Lourdes verschenen is en wereldwijd wordt uitgekeken naar de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II. (Bron: www.lannoo.be)
Keywords: Christian saints -- Biography