Een hart voor deze tijd christen zijn vandaag. - Kieboom, Hilde (Tielt Lannoo, 2005)
Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de Sint-Egidiusgemeenschap in de Lage Landen denkt mede-oprichtster en voorzitter Hilde Kieboom na over de actuele problemen die in de samenleving en de wereld aan de orde zijn, en dit vanuit de in het evangelie gewortelde spiritualiteit van Sant'Egidio. Dit uitdagend, geëngageerd boek over wat het betekent om vandaag als christen in dezee wereld te staan, biedt een boeiende mix van persoonlijke getuigenis, maatschappelijke analyse en spiritueel engagement. De centrale gedachte in dit boek is dat het in deze wereld gaat over de kunst om de dialoog en de ontmoeting te bevorderen, om samen te leven met wie anders is en de aarde leefbaar te houden voor de volgende generaties. (Bron: covertekst)
Keywords: 261.6 -- De Kerk en de cultuur: christelijke beschaving; Kerk en vooruitgang; Kerk en wereld