Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren. - Celie, Lut.; De Bleekweide (Leuven Uitgeverij Van Halewyck, 2013)
In Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren vertelt psychotherapeute Lut Celie in aangrijpende verhalen over wat ze meemaakt in therapiecentrum De Bleekweide, waar ze samen met kinderen en jongeren die even de weg kwijt zijn, op zoek gaat naar de kracht die in ieder jong mens huist. Oké, er is veel pijn, onmacht, angst en verlies, maar er is vooral ook hoop. Helen en herstellen kan als we goed luisteren en leren kijken door een dubbele bril : daar is ze van overtuigd. Lut Celie is bezielster en oprichtster van De Bleekweide en volgt als psychotherapeute kinderen, jongeren en volwassenen. Als trainingsdocent werkt ze met hun opvoeders en begeleiders. Samen met Annemie Struyf maakte ze De Bleekweide, een televisiereeks voor de VRT. Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren is een uitgebreide uitgave van Luister nu eens naar mij! uit 2008.
Luister nu eens naar mij : ondergesneeuwde gevoelens bij kinderen en jongeren, 2008