Opvoeden in geloof hoe doe je dat? - Faseur, Geert S.J. 1961- (Leuven Davidsfonds, 2003)
Opvoeden is op zich al een hele uitdaging. Wat betekent het dan om op te voeden in geloof? Een ondoenbaar avontuur? Volwassenen willen de christelijke verhalen, waarden en normen waarin zij zelf geloven, doorgeven aan hun kinderen. Maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Hoe kom je als ouder - ondanks eigen twijfel en ontgoocheling - tot een oprechte geloofsopvoeding? Dit praktijkboek geeft steun en inspiratie. De auteur schetst herkenbare opvoedingssituaties. Concrete verhalen van ouders en kinderen zijn de aanzet tot verrassende duiding, uitnodigende denkoefeningen en zelfreflectie. Ze worden uitgediept in toepasselijke evangelieverhalen, gedichten en gebeden. De vele praktische wenken in dit boek geven zin om samen met kinderen en in alle respect het geloof te verkennen. (Bron: covertekst)
Keywords: Schoolbooks - Didactic material; 268 -- Catechese. Godsdienstonderwijs