Om de vriendschap ondereen... over jeugdbeweging , geloof en kerk - Quicke, Gaby; Debuf, Martine (Antwerpen Halewijn, 2003)
Een jeugdbeweging is als een boom met wortels, stam en takken', schrijft Gaby Quicke vanuit zijn eigen concrete ervaringswereld als proost van een jeugdbeweging met een lange traditie. In het eerste deel van het boek zoekt de auteur naar de wortels van deze boom: het belang van de jeugdbeweging voor de ontwikkeling van het kind. Daarna staat hij stil bij de stam of de relevantie van de jeugdbeweging voor het maatschappelijk leven: vorming van een persoonlijkheid en identiteit, het ontwikkelen van draagkracht en verantwoordelijkheid. In het derde deel benoemt de auteur de takken: zingeving, rituelen, geloof en Kerk. Vanuit de religieuze symboliek in het christendom zoekt hij naar de plaats van de jeugdbeweging in de huidige kerkgemeenschap. (Bron: covertekst)