Woord van God, boek van mensen inleiding tot de Evangeliën en de Handelingen - Schmidt, Peter 1945-; Goris, Guido (Averbode Altiora, 1991)
De auteur reikt de lezer drie belangrijke leessleutels aan, die de deur naar het juiste verstaan van de teksten helpen ontsluiten De eerste leessleutel biedt inzicht in het moeilijke probleem van de verhouding tussen 'historische feitelijkheid' en 'waarheid' in de evangeliën. De tweede leessleutel biedt een gefundeerd en tegelijk toegankelijk inzicht in de groei en de onderlingen verhouding van de evengeliën. De derde leessleutel ten slotte werpt licht op de eigen kenmerken (opbouw, werkwijze, opvattingen, doelstellingen, enz.) van de vier evengeliën (en de Handelingen) apart genomen. (Bron: covertekst)