Marcus aan het woord - Schruers, Paul; Vanriet, Jan (Antwerpen Halewijn, 1999)
Onze ervaring verschilt niet zo heel veel van de situatie van de christelijke gemeenschappen die in de tweede helft van de eerste eeuw het Marcusevangelie beluisterden en overwogen en ter harte namen. Ook toen ging het om een minderheidsgroep die in het evengelie de inspiratie en de bemoediging vond om de weg van Jezus te gaan. Tegen alle verguizing en kritiek in. Aangevochten, zoekend, altijd onderweg. Maar 'het hart brandend,' vanuit de ontmoeting met de Levende Heer. (Bron: covertekst)