Het gezin apostolische exhortatie 'Familiaris consortio' van paus Johannes-Paulus II. - Joannes Paulus II (Brussel LICAP, 1981)
Vertaling van het schrijven van Paus Johannes Paulus II aan alle gelovigen van de katholieke Kerk, van welke rang of stand ook, waarin de Paus zijn ideeen uiteenzet over huwelijk en gezin en de gevaren, welke het in deze tijd bedreigen. Het schrijven bestaat uit vier delen. In het eerste deel worden licht en schaduw van het moderne gezin belicht. In het tweede deel worden de bedoelingen van God met huwelijk en gezin uiteengezet. In het derde deel worden de taken van het gezin behandeld (vorming van een personengemeenschap; dienst aan het leven; opvoeding; deelname aan de ontwikkeling van de maatschappij; deelname aan het leven en de zending van de Kerk). Tenslotte gaat het vierde hoofddeel over de gezinspastoraal. Aan het slot ziet de Paus naar de toekomst van de mensheid, welke loopt langs het gezin.
86. Besluit