De wetenschap der zelfrealisatie. - Prabhupāda, A. C. Bhaktivedanta; ISKCON Internationale Gemeenschap voor Krishna-bewustzijn (Amsterdam Bhaktivedanta book trust, 1988)
'De wetenschap der zelfrealisatie' behandelt de tijdloze kennis over het proces van geestelijke vervolmaking zoals die duizenden jaren lang door grote leraren is overgedragen. Ze ontsluiert de geheimen van het innerlijke zelf, de natuur, het universum en God.
Lezers die geïnteresseerd zijn in de door dit boek behandelde onderwerpen, worden hierbij uitgenodigd zich in verbinding te stellen met het secretariaat van de Internationale Gemeenschap voor Krishna-bewustzijn.
Opdracht. Dit boek is opgedragen aan onze geliefde geestelijk leraar en gids, Śrī Śrīmad A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda, die het transcendente onderricht van Śrī Kṛṣṇa naar het Westen heeft gebracht.
Śrī Śrīmad A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda kwam in 1965 van India naar het Westen en stichtte er de Internationale Gemeenschap voor Krishna-bewustzijn (ISKCON). Behalve dat hij meer dan honderd tempels en geestelijke gemeenschappen oprichtte, vertaalde en becommentarieerde hij in slechts tien jaar niet minder dan 52 klassieke Sanskrietwerken en verhandelingen over de vedische cultuur; een prestatie die de academische en literaire wereld versteld deed staan.