Zand erover? vereffenen, vergeven, verzoenen. - Burggraeve, Roger S.D.B. 1942-; Pollefeyt, Didier 1965-; De Tavernier, Johan; Gautama, Jocelyn; Slootmaekers, Marc; de Lange, Frits; Monbourquette, Jean; Meulink-Korf, Hanneke; van Rhijn, Aat; Shriver, Donald W. Jr. (Leuven Davidsfonds, 2000)
Vergeven aan de dronken chauffeur die jouw kind doodreed? Vergeving vragen aan de partner die jij hebt bedrogen? Je verzoenen met een volk dat je grootouders vermoordde? Het lijkt haast onmogelijk. Geen wonder dat de roep om een harde aanpak, om vergelding en vereffening luid klinkt. Zand erover? Onderzoekt hoe vergeving mogelijk is voor daders en slachtoffers, zonder het aangedane kwaad te begatelliseren.
Vergeving : valkuil of springplank naar een beter samenleving ? Op zoek naar een nieuw begin voor dader en slachtoffer
Keywords: 241.4 -- Theologische ethiek: schuld; zonde; bekering; verzoening; 177 -- Ethiek en maatschappelijk verkeer