Bidden zonder gebeden waarom bidden zo moeilijk voor ons is en hoe het anders zou kunnen - van Heerde, Jan (Baarn Ten Have, 1986)
Velen, die zichzelf toch wel gelovig zullen noemen, vinden het moeilijk te bidden in deze tijd. Is het toeval dat juist wij, die in deze tijd leven, het zo moeilijk hebben met bidden? Is dat een gevolg van de verwatering van het christendom, zoals je nogal eens hoort, of zit er meer achter? Wat 'er achter' zit, probeert dit boek te ontdekken door eerst na te gaan wat voor gelovigen van zlle tijden de problemen zijn geweest om te bidden. Daarna gaat de schrijver na welke veranderingen zicht hebben voltrokken in het Godsbeeld, het wereldbeeld en het mensbeeld in onze tijd, waardoor het zoveel moeilijker is geworden om net zo te bidden als men dat vroeger deed. (Bron: covertekst)
Keywords: 248.143.2 -- Innerlijk gebed