Niet op zand gebouwd waarden, ethiek, geloof. - Verhack, Ignace 1944-; Van den Berghe, Paul; Depoortere, Kristiaan; Danneels, Godfried; van der Does de Willebois, Alexander E.M.; D'Hanis, Wanda; Daelemans, Alfred Lodewijk Jozef Mgr.; Vanheeswijck, Hugo; Van der Vloet, Johan; Declerck, Geertrui; Centrum voor christelijke schoolgemeenschap Heverlee (Antwerpen Patmos, 1985)
Dit boek is het resultaat van zoeken, denken, bouwen en bezinnen rond dieptevragen. Ingaand op de nood aan morele authenticitiet die overal voelbaar is, spreken de auteurs over waarden die elke tijd overstijgen en die men nu meer dan ooit moet doorgeven. Essentiële componenten in de geloofsopvoeding die opnieuw aandacht verdienen, komen aan bod. Er is de vraag naar de eeuwigheid, zoekend tussen wetenschap, wijsbegeerte en ontsterfelijkheid.
Dit boek is voornamelijk het resultaat van het congres over "Waarden, ethiek en geloof", georganiseerd door CCS in 1984
Keywords: 37.017.93 -- Godsdienstige opvoeding; 17.022.1 -- Moreel waardeoordeel. Ethische waarden. Levenswaarden