Een horizon van teder licht spiritualiteit voor zoekende mensen. - Kerkhofs, Jan Mathieu Joseph S.J. 1924-2015; Cleeren, Colette (Tielt Lannoo, 1997)
Luisterend naar getuigenissen van denkers en mystici, van dichters en kunstenaars door de geschiedenis heen wordt het verlangen naar het licht geïllustreerd. De Schrift blijft een belangrijke hulp bij de bewegwijzering. Vele filosofische en theologische vragen blijven open, maar zij ontkrachten de zoektocht niet. De implicaties voor persoon en samenleving worden niet ontweken. (Bron: covertekst)
Keywords: 248.1 -- Ascetische theologie