God vinden in alles Bidden in het spoor van Ignatius van Loyola - Rotsaert, Mark S.J. 1942-; Van Eyck, Joke (Averbode Uitgeverij Altiora, 1996)
Centraal staan vier hoofdstukken over het gebed. In een eerste hoofdstuk 'Bidden als ontmoeting' gaat de auteur op een eenvoudige wijze in op wat bidden eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is in het leven van een gelovige. In een volgend hoofdstuk 'Bidden met de Schrift' wordt duidelijk gemaakt welke de plaats is van de Schrift in het leven van een christen en hoe je kunt leren bidden met het Woord van God. Dat bidden met het leven te maken heeft, wordt in het derde hoofdstuk 'Bidden en leven' op een heldere wijze verwoord en ook hier worden praktische wenken gegeven om gebed en leven op elkaar te betrekken. Het vierde hoofdstuk 'Bidden en kiezen' gaat hierop nog dieper in: welke plaats kan het gebed krijgen in de vele keuzes die een mens maakt in zijn leven? (Bron: covertekst)
Keywords: 271.5-7 -- Jezuïeten: liturgie en spiritualiteit; 248.143 -- Gebed. Bidden