Kleur in mijn klas. - Nicaise, Ides.; Juchtmans, Goedroen (Leuven Lannoo Campus, 2014)
Waarom veel kleuren in één klas een rijkdom zijn Onze scholen worden bevolkt door kinderen met een enorme variatie aan achtergronden. Voor iedere onderwijsinstelling is het dan ook een uitdaging om dat samenleven op een positieve manier vorm te geven. In Kleur in mijn klas werpen de auteurs op basis van de verhalen van leerlingen een nieuw licht op levensbeschouwing in het onderwijs. Samenleven op school is pas mogelijk als een school zichzelf profileert als een kleurrijke leergemeenschap. Dit boek brengt dit beeld niet alleen tot leven, het reikt ook oplossingen aan die scholen, leerkrachten, beleidsmensen, ouders en andere geïnteresseerden zullen inspireren om van het onderwijs een verrijkende omgeving te maken.
Met literatuuropgave en bibliografie
Keywords: 321.7 <493> -- Democratie. Plurale samenleving. Pluralisme. Democratische pluraliteit--(moderne democratie politieke stelsels)--België; 373.3 <493-17> -- Lager onderwijs--Vlaanderen. Vlaams Gewest. Nederlandstalige Gemeenschap in België