Het begon in Jeruzalem op ontdekkingsreis door Handelingen. - van Kampen, Pieter; van der Hoff, Pim (S. l. Telos, 1999)
Met het bijbelboek Handelingen in de rugzak reisden Pieter van Kampen en Pim van der Hoff langs de plaatsen waar de gebeurtenissen van de Vroege Kerk zich hebben afgespeeld. In dit boek brengt Pieter van Kampen op boeiende en levendige wijze verslag uit. Hij bespreekt de archeologische vondsten die ze op hun zoektocht tegenkomen, en toont hierbij foto's die tijdens de reis door Pim van der Hoff gemaakt zijn. Vanaf plekjes als verlaten tempelruïnes, lawaaierige suqs en vervuilde havens, gaat hij in op de gebeurtenissen die in Handelingen worden beschreven. De gebeurtenissen vangen aan met het pinksterfeest in Jeruzalem, waarop het evangelie aan 'Joden en Jodengenoten' wordt gepredikt. Met de uitzending van de eerste apostelen wordt het evangelie ook verkondigd aan de heidenen; om te beginnen aan de Grieken en de Romeinen. Het begon in Jeruzalem... en verspreidde zich vanaf toen over de gehele wereld. (Bron: covertekst)