Nocturnes nachtelijke gedachten over de mens, de kosmos en God. - Bodifée, Gerard (Leuven Davidsfonds, 2010)
Deel 1 Hoe wonderbaarlijk Over de mens Hoofdstuk 1 In de spiegel Hoofdstuk 2 Rekening houden met de feiten Deel 2 Europa, ach Europa Over de Oude Wereld Hoofdstuk 3 Europa zonder zichzelf Hoofdstuk 4 Leven op een schiereiland Deel 3 Verlangen naar verte Over ruimtevaart Hoofdstuk 5 Onthechting Deel 4 Waar orde heerst Over de kosmos Hoofdstuk 6 Hieronder en daarboven Deel 5 Voltooiing en voleinding Over God Hoofdstuk 7 Kan God sterven? Hoofdstuk 8 De vraag die er geen is Hoofdstuk 9 Weten, willen en zijn Nagedachte