Economie en rechtvaardigheid een uitdaging van de Amerikaanse bisschoppen - Berlage, Lode; Bouckaert, Luk; Burggraeve, Roger S.D.B. 1942-; Daniëls, Albert; De Wolf, André; Eyskens, Mark.; Lagae, Eddy; Maes, Baziel; Schokkaert, Erik.; Stockx, Jaak; Vandepitte, Walter; Verstraeten, Johan (Leuven Acco, 1989)
Diversie specialisten geven hier hun mening over arbeid en werkeloosheid, zorg voor algemeen welzijn, internationale solidariteit ook met de derde en vierde wereld, landbouw- en voedselproblemen enz., telkens met het oog op 'rechtvaardigheid voor allen'. Vooraf worden de achtergronden voor een sociaal-economisch denken geschetst en wordt een ethisch referentiekader voor de economie ontworpen. (Bron: covertekst)
Keywords: Catholic Church. -- National Conference of Catholic Bishops; Catholic Church -- Doctrines; United States -- Economic conditions -- 1981-2001.; Christian sociology -- Catholic Church; Economics -- Religious aspects&delete& -- Catholic Church; 174.5 -- Economische ethiek. Speculatie; 241.65*2 -- Theologische ethiek: sociale rechtvaardigheid; 338 -- Economische situatie. Economische structuur van bepaalde landen en gebieden. Economische geografie. Economische produktie.economische produkten. Economische diensten