Het decor van de zorg sociale veranderingen en welzijn in Vlaanderen. - Lammertyn, Frans; Van Bavel, Jan (Leuven Acco, 1996)
Het boek is bedoeld voor wie het nu te velde in de zorg moet waarmaken en voor wie zich voorbereidt op een functie binnen de zorg voor welzijn en gezondheid. Het situeert hun werkzaamheden tegen de achtergrond van de verschuivingen die zich voordoen in onze maatschappij. Wat op het eerste gezicht een (inter)individuele problematiek lijkt, is in heel veel gevallen geworteld in de wijze waarop onze maatschappij georganiseerd is en zich over de voorbije decennia heeft ontwikkeld. Wat op het ene werkterrein nu gebeurt of op til is, is voor een groot stuk afhankelijk van vroegere, huidige en toekomstige evoluties op andere domeinen. Onderzoek, statistieken, prognoses, rapporten en studiedagen: in principe is een grote hoeveelheid informatie voorhanden over dergelijke evoluties. Deze ligt evenwel versnipperd over deelaspecten en aspectjes, over deze en gene periode en over dit of dat gebied. Al die snippers informatie samenbrengen en er een synthese van geven, is de bedoeling van dit boek. Of nog: een zicht geven op het maatschappelijk decor waarin de zorg voor welzijn en gezondheid zich afspeelt en op veranderingen die er zich hebben voorgedaan.
- Zorgen
Keywords: Social change -- History -- 20th century -- Belgium -- Flanders; 36 <493-17> -- Maatschappelijk werk--Vlaanderen. Vlaams Gewest. Nederlandstalige Gemeenschap in België; Flanders (Belgium) -- Social conditions