Geloof, waarheid en tolerantie het christendom en de wereldgodsdiensten - Benedictus XVI (Tielt Lannoo, 2008)
Paus Benedictus XVI over de verhouding tussen christendom en de andere wereldgodsdiensten. In een wereld waar culturen en godsdiensten elkaar meer en meer ontmoeten en hun rol voor de vrede steeds duidelijker blijkt, stelt paus Benedictus XVI zich de vraag welke houding christenen moeten aannemen tegenover andere godsdiensten. Joseph Ratzinger laat zien dat het mogelijk is om samen te leven met andersgelovigen, zonder de eigen christelijke identiteit op te geven. (Bron: www.lannoo.be)
Keywords: 261.3 -- De Kerk en de niet-christelijke godsdiensten