Iemand zien staan zorgethiek over erkenning. - Van Heijst, Annelies (Kampen Klement, 2008)
Zonder erkenning kan een mens niet leven ' zorgethiek moet zich daar rekenschap van geven. Annelies van Heijst geeft daar in dit boek een aanzet voor. In de bedrijfsmatige en marktgerichte cure en care gaat iets wezenlijks verloren. Namelijk het schenken en ontvangen van erkentelijkheid tussen de betrokkenen. Is de gezondheidszorg zo ingericht dat patiënten, bewoners en cliënten alleen vaktechnisch correcte zorg krijgen? Of hebben ze het gevoel dat professionals hen werkelijk zien stáán? Want daar komt erkenning krijgen uiteindelijk op neer. Het is bestaan in de ogen van anderen, en tegelijk zelf iemand zijn die iets van een ander vindt. (Bron: covertekst)
Keywords: 241.63*2 -- Theologische ethiek: medische ethiek: dokter; verpleegster; ziekenhuis; 241.63*6 -- Theologische ethiek: psychisch welzijn